De gezelligste kitesurfschool op Kaapverdië

Boa Vista is met zijn lang uitgestrekte zandstranden een perfecte bestemming voor kite surfers. In de maanden november-april waait er vrijwel dagelijks een aangename passaatwind tussen de 12 en 24 knopen. In deze blog laten we je kennis maken met de gezelligste kitesurfschool op  Boa Vista (Kaapverdië).

3 lokale kitesurfers met een droom

KiteKriol is de naam van de kitesurfschool op Boa Vista die is gevestigd in de baai van Sal Rei. Sal Rei is de hoofdstad van Boa Vista en tevens ook de plek waar onze appartementen gesitueerd zijn. KiteKriol is opgericht door drie lokale kitesurfers die iedereen kent als Mite, Yuri en Joke. Alle drie zijn ze geboren op Boa Vista en hebben ze van jongs af aan al een passie voor golfsurfen. Toen een Poolse surfer een kitesurfschool opende op Boa Vista kregen ze de kans om in contact te komen met de kitesurf sport. Ze gingen werken bij deze school om alles over de sport en het les geven te leren. Na een aantal jaren hard werken en veel sparen konden ze hun droom verwezenlijken: Een eigen kitesurfschool openen.

kiteschool kitekriol op boa vista met witte zandstranden

De kitespot

Van droom tot werkelijkheid

In 2015 werd, op het mooiste zandstrand in de baai van Sal Rei – Carlota Beach, de kitesurfschool geopend. Vanuit het centrum en vanaf onze accommodaties is het ongeveer 15 minuten lopen of 2€ met de taxi. In het begin was het een klein houten schuurtje en hadden de mannen veel concurrentie. Toch lukte het ze om de school uit te bouwen tot “the place to be” voor de kite scene. Niet in de minste plaats omdat er, aan het einde van de dag, altijd wel een feestje is bij de mannen met heerlijke verse vis op de BBQ en een emmer Caparinha om de dorst te lessen. Momenteel is de school fors groter geworden met een uitgebreide storage, een bar, een restaurant gedeelte en twee rescue boten.

restaurant bij kitesurfschool kitekriol op boa vista

BBQ met verse vis bij kitesurfschool KiteKriol

IKO gecertificeerde kitesurfschool op Boa Vista

Het team van KiteKriol bestaat vandaag de dag niet meer alleen uit Yuri, Mite en Joke. Er zijn in totaal 6 lokale jongens die les geven. Samen spreken ze de talen Portugees, Engels, Spaans, Italiaans en Frans. Ook zijn een aantal instructeurs IKO gecertificeerd. Dit houdt in dat die betreffende instructeurs hun diploma behaald hebben en les mogen geven. Maar ook als je al kan kitesurfen is KiteKriol de beste plek om te zijn. De jongens staat altijd voor je klaar, geven altijd goede tip&tricks en houden van een gezellig feestje, natuurlijk na het kitesurfen!

Het team van kitesurfschool KiteKriol